Sayfalar

26 Ağustos 2017 Cumartesi

Limonlu Kolay Cheesecake




Daha önce paylaştığım limon kreması ile kolay bir cheesecake hazırladım bu kez. Ekşi tatlı tatlardan hoşlananların kesinlikle denemesi gereken bir lezzet bence 😉😉

Malzemeler

2 paket Eti Burçak
100 gr eritilmiş tereyağı
100 gr krema
100 gr labne
1,5 - 2 su bardağı limon kreması (tarifine buradan ulaşabilirsiniz)

Yapılışı

Bisküviler mutfak robotunda ufalanır ve buna eritilmiş tereyağı eklenerek biraz daha karıştırılarak ıslak kum kıvamına getirilir.
Sonrasında 24 cm lik kelepçeli kek kalıbına yayılır ve iyice bastırarak sıkıştırılır.180 derecede önceden ısıtılan fırında 10 - 15 dakika kadar pişirilir

Başka bir kapta limon kreması, labne ve krema karıştırılır. Pişen bisküvili tabana dökülür. 15-20 dakika kadar daha pişirilir.

Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4-5 saat soğutulur ve daha sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder