Sayfalar

29 Ocak 2016 Cuma

Lavantalı Sütlaç



Lavantalı kekler, kurabiyeler ve sütlaç yapılıyor.Bende lavanta ile yapılan tatlıların nasıl olacağını merak ediyordum ve ilk tercihimi sütlaçtan yana kullanarak lavantalı sütlaç hazırladım. Lavanta bence sütlaça çok yakıştı. Umarım sizlerde dener ve beğenirsiniz. Ben pirinç olarak İtalyanların arborio pirinci kullandım. Daha önce de çikolatalı sütlaç tarifimde bu pirinci kullanmıştım. Bence sütlaç için çok uygun bir pirinç. Ama tabii ki diğer pirinçler ile de gayet güzel bir sütlaç yapılabilir.


Malzemeler

  • 500 ml süt
  • 1/3 su bardağı pirinç 
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kuru lavanta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası



Yapılışı 

Öncelikle süt, toz şeker ve lavanta bir sos tenceresine konur ve süt kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtılır. Şekerin erimesi için arasına karıştırılır. Kaynama noktasına gelince ocak kapatılır ve en az yarım saat lavantanın süte kokusunu ve tadını vermesi beklenir.

Başka bir tencereye su ve pirinç konur ve pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

 Daha sonra soğuyan lavantalı sütlü karışım bir çay süzgeci ile süzülür ve tenceredeki pirinçlere eklenir.  (Lavantalar ile artık işimiz bitti onları atabiliriz)

Nişasta iki kaşık su ile eritilir ve sütlü karışıma eklenir ve sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirilir.

Yaklaşık 15 dakika da kıvamına alan sütlaç küçük kaselere pay edilir ve oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutulur. Soğuduktan sonra istenirse üzerine birkaç tane lavanta çiçeği serpilerek servis edilir

Afiyet olsun

Bu ölçüler ile 4 porsiyon sütlaç çıkmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder