Sayfalar

26 Haziran 2015 Cuma

Kayısı püresi




Evde bu aralar fazla meyve olunca kayısılar ile püre yapmaya karar verdim. Hazırlanan bu püreyi daha sonra tatlılarda kullanabilir ; limonata veya farklı içecekler yapabilirsiniz. Biraz su ile sulandırıp çocuklarınıza içecek olarak verebilirsiniz. Hazır meyve suyu almaktan çok daha sağlıklı çünkü içinde ne olduğunu biliyorsunuz. Şeker miktarı içinde ben çok şekerli sevmediğim için şekeri kendime göre göreceli az koydum. Siz isterseniz şeker miktarını arttırabilir ve 2 katına çıkarabilirsiniz.

Malzemeler


  • 1 kilo kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker


Yapılışı

1-Kayısılar yıkayıp ortadan ikiye bölerek çekirdekleri çıkarılır   ve pişirilecek tencereye konur.

2-Üzerine şeker dökülerek en az 2 saat bekletilir.

3-İki saatin sonunda tencere ocağa alınır ve önce kısık ateşte sonra orta ateşte pişirilir. Pişerken ilk 10-15 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir .Sonra kapağını açmanızı öneririm.

4-Yaklaşık yarım saatin sonunda meyveler pişmiş olacak. Pişen meyveler hafif ılındıktan sonra blenderdan geçirilir ve püre haline gelen kayısılar bir kavanoza alınarak soğuduktan sonra buzdolabına konur.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder